Friday, June 5, 2015

First Day Atkins



Alhamdulillah....berjaya untuk First Day Atkins..hehehe tak de cheat-cheat ye...pagi-pagi minum segelas air suam campur 1 sudu cuka apple jenama bragg..mak oiii masamnya sampai ke perut...tapi takpe diet punya pasal kite teruskan jugak hasrat kita...nie cuka Applenya....
Break fast pulak kita mulai dengan telur dan teh hijau

 Image result for teh hijau 

Ehmmmm...ok jugaklah..mulanya adalah jugak perasaan memberontak tu...Nasi lemak memanggil-manggil..biasalah kebiasaanya pagi-pagi camnie pekena nasi lemak dan nescafe susu...huhuhu..selamat tinggal nasi lemak! selamat tinggal Nescafe...

Dalam diet atkins nie jagan lupa minum air masak setiap 1 liter untuk 25kg berat kita...kira-kira kite kena minum sekurang-kurangnya 2 1/2 liter sehari....maklumlah berat kite dalam 70 kg...berat tu...bukan berat dah obersiti dah tu...tu yang takut tue .. so langkah yang di ambil jom beratkins....

Kite nie kalu bab air masak nie memang sukar sikit..so kita dapatlah nasihat sikit daripada cik google kita..planning dan timing untuk memastikan kita minum air masak nie..


Ok, untuk lunch pulak kita makan ayam goreng dengan salad dan air masak..cukuplah..Alhamdulillah kenyang jugak.....


Dinner plak sayur bayam dan sup ayam

    

Selesailah untuk first day...selebihnya minum air masak je.. tak delah terasa lapar....

Rasanya menu untuk sepanjang diet atkins kita nie mungkin lebih kurang macam nie aje..
tak kisah lah janji kita nak teruskan jugak usaha kita....

Chaiyok ! chaiyok! aja-aja hwaiting..!