Saturday, November 21, 2015

Netball oh Netball

Hari nie nak cerita kisah Selangit Biru main Netball dengan kawan-kawan se Apartment...hehehhe..

Hampir satu bulan, Selangit Biru join kumpulan Netball nie.. Tak sangka-sangka la plak nak join ..al kisahnya di suatu petang terserempak dengan kumpulan Netball nie sedang berlatih...Kebetulan selangit Biru nie sememangnya berminat sesangat-sangat dengan permainan Netball ...

Cerita punya cerita, diaorang pun ajak join..so dengan rasa rendah dirinya dan semangat berkobar-kobarnya Selangit Biru pun Join la group nie...

Group Netball nie mewakili Apartment Kami iaitu Apartment teratai di kawasasan kami tinggal.Latihan di adakan pada setiap petang dan adakalanya di waktu pagi memandangkan kami nie semuanya kaum ibu-ibu dan surirumah sepenuh masa. sebelum nie Selangit Biru pernah mewakili sekolah dan peringkat Daerah masa waktu persekolahan dulu..tapi itu dulu la punya cerita dah berbelas tahun tak main Netball nie..Alih-alih dah berusia nie main semula. Selangit Biru dulu selalu main position Attack , la nie main Defiend pulak...hahaha..bayangkan Selangit Biru yang tak berapa nak tinggi nie...takpe la main suka-suki je..bukannya nak mewakili negara pun...niat cuma nak sihat badan...nak exercise la katakan....tapi kalu ada rezeki terpilih wakili negara pun apa salahnya..hahaha...selangit biru di ulit mimpi..

Ok..train punya train akhirnya sampailah first game untuk Selangit Biru . Game Friendly je..tapi semangat jugaklah walaupun di kategorikan pemain simpanan je...Ala..layan je...
Friendly di anjurkan oleh Black Eagle Netball club sentosa. Kami Friendly dengan empat Group. Ada satu group tue pemainnya campur dengan lelaki dan perempuan, tapi tak pelah nak test power je..dan sememangnya mereka nie memang power...BENC arrange frenly dgn beberapa team 151115.. Tq to team Teratai, Apa2 Aje, BBBS ..memang Best...






  






Empat game..walaupun main separuh-separuh masa tapi penat gilerrr rasanya...Dengan panas teriknya maklumlah courtnya terbuka la katakan....Habis game Group Selangit Biru pekena pulak cendol....Ahhh leganya....


           
 Akhir cite..sampai rumah sakit kaki....Aduhhh ..duhhh..duhh...sakitnya kaki 
Selangit Biru....Tapi Happyla keluar dengan memberramai-ramai cam nie...sambil 
berkenal-kenalan mengiratkan lagi silaturrahim sesama....

                                                                                   


Friday, November 20, 2015

PEMBEKAL SERUNDING


Kali nie Selangit Biru ingin mempromosikan Serunding hsh Selangit Biru.....
Jeng...Jeng...Jeng....
Ok..sebenarnya serunding nie dah lama Selangit Biru buat tapi semenjak setahun yang lalu Selangit Biru tak berapa nak aktif...
So la nie Selangit Biru nak kembali rancak menjual serunding nie....
Oooppppppsssss..ok..jom kita berkenalan dengan serunding Selangit Biru.....

Serunding hsh nie ada serunding daging,serunding ayam dan serunding ikan.
Sila Klik pasti sedap ye...Oder dan tempahan boleh Pm di page FB tersebut...
Dan....Jangan lupa like ye....
heheheehe...

Serunding hsh...Pembekal serunding


Tempahan Jualan Hari Raya di Bulan Ramadhan 2016

Kami menjual dan membekalkan serunding daging,ayam dan ikan. Serunding kami di jamin sedap,lazat,tahan lama dan bahan-bahan yang di gunakan terjamin halal.kami membekalkan kepada perniaga-perniaga runcit terutama pada musim perayaan.


Harga Serunding hsh :

Daging
1kg - rm 70
3kg ke atas - rm 60/kg
250g - rm 18

Ayam
1kg - rm 80
3kg ke atas - rm 65/kg
250g - rm 20

Ikan
1kg - rm 60
3kg ke atas - rm 50/kg
250g - rm 15

Boleh hubungi kami serunding hsh



                          

Saturday, November 14, 2015

UNIRAZAK MAJLIS KONVOKESYEN KE - 15


Entry kali ini mengenai Konvo UnirazakAdik Bongsu di Menara Berkembar Bank Rakyat.


Selangit Biru dan Family terasa amat-amat teruja...maklumlah first time ibu dan ayah mertua Selangit Biru menghadiri Konvo seperti ini. Adik Selangit Biru belajar di Unirazak di Sabah tapi Konvo di Kuala Lumpur.
Dua tiga hari sebelum Konvo Ibu,Ayah dan Adik pun datang ke KL..Macam biasa mereka tinggal di Shah Alam di rumah Kakak suami Selangit Biru memandangkan sana lebih dekat  dan semua adik beradik suami Selangit Biru berkumpul di sana, termasuklah Selangit Biru Sefamily ...hehehe..

Hari yang di nanti-nanti pun tiba, semangat Adik Bongsu kami..ye la orang nak terima ijazah lah katakan....walaucamna pun Congrat di ucapkan....Seperti yang di rencana kan kami pun pergi ke majlis Konvo tersebut....







Meriah Sungguh rasanya..Selesai majlis kami pun pulang..




Saturday, September 12, 2015

7 Asal Usul Nama Tempat Di Sabah Yang Tak Ramai Orang Tahu

Rahsia di sebalik nama...
MENGGATAL, TAWAU, PENAMPANG, PUTATAN, PAPAR, TUARAN DAN KOTA BELUD.
 Kenapa Nama Menggatal & 6 Tempat Di Sabah Yang Confirm Korang Tertanya-tanya...Nak tahu ..????

NAK TAU KE...JOM KLIK SINI....KLIK..KLIK..KLIK...





Mr.Cendol Ayer Tawar






[VIDEO] The Rise of Mr Cendol hasz08.sharethisstory.netThis is a true story of a fearless man who took big risks to get to where he is today  .
Sedapnya tengok cendol nie....Selangit Biru minat dengan tempat dan suasana kedai nie..bersesuaian dengan citarasa selangit biru..warna dan temanya pun menarik hati....serba hijau ..sedap mata memandang..rasa tenang..aman dan nyaman....terasa sangat nak ke sini...kiosk-kiosk nya pun menarik..jom...check this...awesome..!!!outlet Mr.Cendol



Menu Mr.cendol...yummmy..yummmy...yummmy...bermacam-macam pilihan ada..oder je mana yang berkenan...Selangit Biru macam nak rasa semuanya je...sedap-sedap nie....



Monday, June 22, 2015

CARA MENGESAN JIN DIDALAM TUBUH BADAN KITA


CARA MENGESAN JIN DIDALAM TUBUH BADAN KITA
Assalamualaikum,,disini saya nak kongsi cara bagaimana untuk kita mengesan jin yang berada didalam tubuh badan kita. Tahukah anda jin mengalir didalam tubuh badan kita mengikut saluran darah Rasulullah saw bersabda: "Sesungguhnya syaitan itu berjalan pada aliran darah manusia" jin yang masuk ke dalam pembuluh darah terus ke otak dan melalui otak, jin boleh mempengaruhi bahagian mana saja kerana jin sudah menguasai otak. Ini dibuktikan oleh perubatan bahawa para pesakit yang tidak sedarkan diri memiliki gelombang otak yang sangat halus dan aneh.Cara bagaimana untuk kita mengesan jin didalam tubuh kita, anda pegang dinadi sebelah kiri anda dan baca doa ini:
1. Mengucap Dua Kalimah Syahadah 1x
2. Selawat Keatas Nabi 3x
3. Surah Al-Fatihah 1x
4. Ayat Kursi 3x
5. Zikir Lailahaillallah 100 x.
sekiranya semasa anda membaca ayat-ayat diatas badan anda terasa seperti dibawah itu la tandanya tubuh badan anda dihuni jin , Segera la pergi membuat rawatan islam yang berhampiran.
1.Bergetar/mengigil
2.Panas
3.Pening.
4.Muntah
5.Terasa Benda Bergerak-gerak dibadan.
6.Mengantuk.
PESANAN. Jangan Lakukan Berseorangan Dirumah.

TIPS PUASA DI RAMADHAN.....



Tips berpuasa di bulan Ramadhan.....
— berasa ingin tahu.

It's good to be reminded of the things that are truly important during Ramadan.
HASZ08.SHARETHISSTORY.NET

TEADY BEAR 2 MOVIE


Teady Bear is Back...macam2 hal cite nie....

Love him or hate him, the world’s cutest and most offensive teddy bear is finally back! Watch to find out what he’s up to.
HASZ08.SHARETHISSTORY.NET

JOM SAVE BUDGET



Berita baik! #OhMyBudget dah bermula minggu ini setiap Isnin, 11pm di Astro Ria, Ria HD dan Maya HD! Klik untuk lebih info.
HASZ08.SHARETHISSTORY.NET

MAJIC SIM

Nak majic sim nie.....
 — berasa ingin tahu.

Kehadiran kad prabayar terbaru dari XPAX, #MagicSIM menawarkan anda lebih Internet percuma daripada yang lain!
HASZ08.SHARETHISSTORY.NET

Balik Kampung Impress like A Rockstar....



cuba try and test...mau terkezut satu kampung gamaknya hehehe.......
agak-agak lah kan kalau di praktikan cara nie mau terkejut orang-orang kampung...
Artis di Hari Raya....... 


You'll be the talk of the kampung for many years to come!
HASZ08.SHARETHISSTORY.NE

Friday, June 5, 2015

First Day Atkins



Alhamdulillah....berjaya untuk First Day Atkins..hehehe tak de cheat-cheat ye...pagi-pagi minum segelas air suam campur 1 sudu cuka apple jenama bragg..mak oiii masamnya sampai ke perut...tapi takpe diet punya pasal kite teruskan jugak hasrat kita...nie cuka Applenya....
Break fast pulak kita mulai dengan telur dan teh hijau

 Image result for teh hijau 

Ehmmmm...ok jugaklah..mulanya adalah jugak perasaan memberontak tu...Nasi lemak memanggil-manggil..biasalah kebiasaanya pagi-pagi camnie pekena nasi lemak dan nescafe susu...huhuhu..selamat tinggal nasi lemak! selamat tinggal Nescafe...

Dalam diet atkins nie jagan lupa minum air masak setiap 1 liter untuk 25kg berat kita...kira-kira kite kena minum sekurang-kurangnya 2 1/2 liter sehari....maklumlah berat kite dalam 70 kg...berat tu...bukan berat dah obersiti dah tu...tu yang takut tue .. so langkah yang di ambil jom beratkins....

Kite nie kalu bab air masak nie memang sukar sikit..so kita dapatlah nasihat sikit daripada cik google kita..planning dan timing untuk memastikan kita minum air masak nie..


Ok, untuk lunch pulak kita makan ayam goreng dengan salad dan air masak..cukuplah..Alhamdulillah kenyang jugak.....


Dinner plak sayur bayam dan sup ayam

    

Selesailah untuk first day...selebihnya minum air masak je.. tak delah terasa lapar....

Rasanya menu untuk sepanjang diet atkins kita nie mungkin lebih kurang macam nie aje..
tak kisah lah janji kita nak teruskan jugak usaha kita....

Chaiyok ! chaiyok! aja-aja hwaiting..!